Pered csillagai

bemutatjuk Pered tehetségeit
predstavujeme hviezdy Tešedíkova


A zsűri

 • A versenyzők teljesítményét a következő zsűri bírálja el:

 

 • Keszeg Cynthia és Szarka Xénia
  cx

Keszeg Cynthia és Szarka Xénia, 9 éve kezdtek el táncolni a TK-Jumpingban, versenyszerűen 7 évig foglalkoztak vele. Több külföldi versenyen és fellépésen is részt vettek (2011-ben több szlovákiai versenyen 1. helyezés csoporttal, világbajnokságok, Európa bajnokságok, pl., Csehország – 3. helyezés 2011-ben street dance show dou-val, Szlovénia – 4. helyezés hip-hop duoval, Lengyelország, Ukrajna, Dánia, Németország).

Részt vettek több iskolázáson is, 2011-ben elvégezték az edzői vizsgát.
A peredi tánccsoportot 3. éve vezetik.

Táncstílusok, amiket táncolnak: disco dance, street dance show és hip-hop.

 

 • Vankó Kata operaénekesnő
  vk

Vankó Kata operaénekesnő, a pozsonyi Állami Konzervatóriumban szerezte végzettségét. Tehetségével számos jelentős opera (Varázsfuvola, Bohémélet, Aida, Macbeth, Carmen stb.), operett (Víg özvegy, Cigánybáró, Csárdáskirálynő) és musical (Jesus Christ Super Star, Mária evangéliuma, My fair Lady) szerepet megformált, külföldön is (ZBF Agentur, Leipzig, Peter Schlapa-Musiktheater). Részt vett különböző kurzusokon, kórusversenyeken (Kodály napok), fesztiválokon (Tours - Franciaország). 1997-1998-ig az Ifjú Szivek szólistája volt, 2003–tól 2005-ig pedig a Pozsonyi Operaház tagja volt.

Munkatapasztalatait tanítással is bővítette a pozsonyi, a vágsellyei zenei és általános iskolában (ének, zene, karvezetés). Jelenleg a vágsellyei zeneiskola tanára opera ének szakon.

Többször is zsűrizett már (Slávik, vágsellyei alapiskola).

 

 • Morvay Csaba
  mcs

Morvay Csaba, furulyán és citerán kezdte, 16 évesen a "Vocals Lady" zenekar tagja volt. 1995-ben alakult meg PARTY TWO zenekar, amelynek a billentyűse és énekese volt. Majdnem minden hétvégén 18 éven át szórakoztatta a közönséget környékünkön és többször Magyarországon is. Két éve időhiány végett a zenekar megszűnt. A zenélést azóta csak hobbi szinten folytatja.

Hangszerek amelyeken játszik: zongora, gitár, dob, basszusgitár.

 

 • Mgr. Jurás Lívia

Mgr. Jurás Lívia: 53 éves pedagógus vagyok. A  Nyitrai Pedagógiai Főiskolán diplomáztam 1984-ben. 1985-től a Peredi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola tanítója, majd 2000-től az iskola igazgatója lettem.

A harminc év alatt sok-sok diákot neveltem és tanítottam emberségre, tisztességre, édes anyanyelvünk megismerésére, szeretetére és megőrzésére. Örömmel tölt el, ha a volt tanítványok sikeresen boldogulnak a nagybetűs életben, ha sikeres szakemberekké lesznek.  Lettek is belőlük sokan mérnökök, nyelvészek, pedagógusok és orvos meg színész – rendező.

A tanítás és iskolavezetés mellett szervezője, aktív rendezője, vagyok a helyi kulturális életnek. Több mint tíz éve tagja vagyok az önkormányzat munkáját segítő a kultúra, a sport és a művelődés fejlesztéséért valamint a mediális tevékenységért felelős szakbizottságnak.

Elhivatott csemadokosként, mint a helyi szervezet elnöke, a területi választmány alelnöke és az országos tanács tagja  a magyar kultúra ápolását, terjesztését és a hagyományaink őrzését szintén szívügyemnek tekintem. 

 

 • Mgr. Eva Lelovicsová
  a

 Mgr. Lelovics Éva, a peredi szlovák iskola igazgatóhelyettese, valamint a kulturális bizottság tagja 1991-től. Mindemellett a mazsorettcsoportot is felkészítette különféle versenyekre, fellépésekre és vezette a tánckört is.

Mgr. Eva Lelovicsová, zástupkyňa základnej školy Tešedíkova, členka kultúrnej komisie od 1991. Pripravovala mažoretky k rôznym súťažiam a vystúpeniam, viedla aj tanečný krúžok.

 

 

 

 

Zdielajte, lajkujte